גיל שלוש וחצי?
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
לכ:צביקה קורן שלום! בני בן השלוש וחצי סובל מחלת עור שהימנעות ממזונות מסוימים משפרים משמעותית את רמת המחלה,שאלתי היא האם הימנעות ממזונות אלו יכולה להשפיע על ההיתפתחות והגדילה הנכונה לבני,ובנוסף עלתה דאגתי לנושא הקלוריות שוהפחתו באופן טיבעי והאם יש המלצות להעשרת התפריט הקלורי,המזונות שהומלץ לבני להימנע מהם עי' רופא העור הם: ביצים,טחינה,סויה,בוטנים,מלון,תות שדה,אפרסק,דגים. לתגובתך תודה! חופית.
חופית שלום, לא נראה לי שההתפתחות של בנך תיפגע כתוצאה מהימנעות מהמזונות שציינת. (אני מבין שהמזונות האלה זוהו על ידי הרופאים כגורמי אלרגיה לבנך). חשוב שהעשרת התפריט הכללי והקלורי לא תבוא ממזונות ג'אנק (ממתקים, מאפים, סוכר לבן, קמח לבן וכד'), אלא ממזון טבעי ואיכותי כמו: דגנים מלאים, פירות יבשים, אגוזים וזרעים טחונים וכד'. אגב, שקדים נחשבים אלרגניים, אבל אם אין לבנך בעיה איתם, את יכולה להכין תחליב שקדים בריא ומזין. משרים 10 - 20 שקדים למשך כמה שעות, מקלפים את הקליפה החומה, הדקה וטוחנים בבלנדר, עם פרי רך ובשל. אפשר להמתיק עם דבש, סילאן או מולסה. בכל מקרה, חשוב שתקבלי יעוץ תזונתי מקצועי כדי להבטיח שלא יהיו חוסרים תזונתיים. מציע שתפני לדיאטנית בקופת חולים, או באופן פרטי. בהצלחה צביקה