ברזל.
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
הברזל שלי מאד נמוך ואני לוקחת כדורי ברזל כבר 3 חודשים אך הוא לא עולה מספיק, (הוא 48 כשכתוב שהמינימום זה 60) מה יכול להיות הסיבה שהברזל לא עולה ומה כדאי לאכול? תודה רבה
הברזל הזמין ביותר הוא זה המצוי בפירות טריים ובפירות מיובשים, בעלים ירוקים ובמיץ עשב חיטה. הכי הרבה ברזל יש בשומשום (צריך להכין לבד טחינה מטחינה גולמית), חומוס, תפוחי-אדמה, אגוזים, שקדים, עדשים, צימוקים, משמש מיובש, תמרים, תפוח-עץ וחסה. הסיבה לחוסר ברזל היא בדרך-כלל הפרעות בספיגתו. עודף שומנים מהחי עלול לגרום להצטברות שומן בדפנות המעי הדק, בצורה שמונעת את ספיגת הברזל. מזונות המכילים כמות גדולה של זרחן ביחס לסידן, כמו מוצרי חלב, עלולים לגרום לאי ספיגת ברזל (וגם לבריחת סידן, בניגוד למה שמקובל לחשוב, שמוצרי חלב תורמים סידן לגוף). ישנם עוד כמה מוצרים שמפריעים לספיגת ברזל - תה, קפה, קקאו, אלכוהול, חומץ, שוקולד, קקאו, כל מה שמכיל חומר משמר וצבעי-מאכל. מוצרים אלה גורמים, בגלל הרעילות שבהם, לכך שהגוף מפעיל את מערכת ההגנה שלו, בניסיון להרחיק את הרעלים, ולמנוע את ספיגתם בדם. לכן נמנעת ספיגה יעילה של יסודות חשובים, ביניהם הברזל. כדורי ברזל אינם פיתרון לבעיה - הגוף יכול להשתמש רק בברזל שהוא חלק בלתי נפרד ממזון, ולא בברזל בצורת כדור, שנוצר במעבדה. (לפי ספרו של המרפא יצחק בן-אורי, "תזונת האדם ובריאותו").
חנה שלום, באופן כללי אני מסכים עם העקרונות שנעמי הציגה. עם זאת, הסיבה יכולה להיות גם פיזיולוגית / רפואית כמו דימום מוגבר במחזור החודשי, דימום במערכת העיכול, או בעיה רפואית אחרת. מציע שתבצעי את כל הבירורים הרפואיים ובמקביל תעשי תיקונים בתזונה בהדרכה והכוונה של מומחה לנושא. אם לא יחול שיפור ואם את לא צמחונית תשקלי להוסיף לתזונה, לתקופה מוגבלת, כבכ בקר. בהצלחה צביקה