מספר שאלות..
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום טובה וצביקה! 1. מאז שעברתי לתזונה בריאה, אין לי כ"כ הרבה אופציות לממרחים בסנדוויץ' וכד'...לכן יוצא שאני אוכלת המון טחינה במהלך היום, אין חשש להגיע לעודף סידן, גם אם בנוסף אני לוקחת איזה שהוא תוסף שגם מכיל סידן...? ובכלל בעייתי לאכול מזה הרבה..? 2. האם ישנה בעיה בריאותית, תזונתית בלפצח גרעיני חמניה שקונים ללא מלח?
טלי שלום, אם אין לך בעיית משקל את יכולה לאכול עד שתי כפות טחינה גולמית ביום. בנוסף אפשר למרוח טחינה משקדים (שקדיה), אבוקדו, חומוס תוצרת בית ואפילו שמן זית. אפשר ורצוי לאכול גרעיני חמניות ודלעת שאינם קלויים ואינם מלוחים. גם כאן לא מומלץ להגזים. בהצלחה צביקה