מוצרי חלב של 0% שומן
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
לפני כשבוע דברו באחת מתוכניות הרדיו על מחקר חדש, שהוכיח כי כל מוצר שאינו 3% שומן יכול לסרטן. לא שמעתי את התוכנית בעצמי, הדבר הובא לידיעתי ולכן איני יודעת בדיוק מה נאמר ומהן הסיבות וההגיון שבדבר. אני יודעת שביוגורט של 0% שומן לדוגמא מוסיפים ממתיקים למינהם על מנת שהלקוחות יהיו מרוצים, השאלה אם עצם העובדה שזה 0% שומן מסרטן, או העובדה שמוסיפים ממתיקים, או אולי בכלל משהו אחר? ומה לגבי חלב של 1%? 0%? וגם להפך, מה עם 5% שזה הרי מעל לתפוקת החלב הטבעית של הפרה. האם ידוע לך משהו בעניין? תודה מראש.
נועה שלום, לא שמעתי את התוכנית ואני לא מודע להשפעות המסרטנות של חלב ללא שומן, אלא אם כן כפי שציינת מוסיפים לו חומרים כימיים. החסרון של חלב ללא שומן, שאין בו ויטמין D המשפר את ספיגת הסידן בגוף. אגב, הנושא של צריכת מוצרי חלב שנוי במחלוקת ודובר עליו רבות בפורום הזה. בהצלחה צביקה