מוצרי חלב לעומת טחינה

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

05/03/2008 | 09:48 | מאת: אסנת

שלום רב לאחרונה קראתי כי הרבה המלצות על צריכת מוצריי חלב וכי הם חשובים לבניית הסידן בגוף. עם זאת קראתי בספר שיש לי שכמות הסידן שיש בטחינה משומשום מלא היא הרבה יותר גבוהה מהכמות שיש במוצרי החלב. החלטתי להמנע ממוצרי חלב ולאחרונה אני אוכלת כל בוקר טוסט עם טחינה משומשום מלא. שאלתי היא האם אני מסכנת את מצב הסידן בגופי בזה שאני נמנעת ממצורי החלב? האם אני טועה? בתודה מראש.

06/03/2008 | 05:34 | מאת: טובה בר-שאן

אוסנת שלום אינך מסכנת כלל את מצב הסידן בגוף. להפך. יש עמים כמו תאילנד וסין שאינם חיים כלל על מוצרי חלב ואין להם שום בעיה להפך הם אינם סובלים כלל מאוסטאופורוסיס. מה שחשוב שתאכלי מאכלים המכילים סידן כמו טחינה, שקדים, פירות יבשים, סרדינים, וכ"ו. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

מנהל פורום תזונה טבעית