שום-כלום לא משתווה לשום
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
איזה מזל שיש שום בעולם. איך היינו מתמודדים אחרת עם מצוקות החיים ? באשר לריח - האם כשחותכים את השום לחתיכות קטנות מאד ובולעים ללא לעיסה, האם השום מאבד חלק מערכו הרפואי ?
לא, והוא גם לא מאבד מריחו.
שלום מנדל החומר הפעיל המפורסם בשום- אליצין, הוא גם חומר הריח של השום, והוא מתנדף באויר. אתה מקבל הכי הרבה אליצין משן שום שלמה טריה. ככל שאתה חותך, מרסק, מבשל או אופה, כך האליצין מתנדף ולא מגיע אליך. יחד עם זאת, אכילת שיני שום שלמות טריות היא פעולה לא פופולארית בלשון המעטה. אז אולי עדיף מבושל או חתוך על פני בכלל לא. שיהיה בתאבון.
אם כך, בליעת שן שום שלמה ללא לעיסה או חיתוך היא הכי טובה ? האם זה בריא לנהוג כך ? (אני מניח שגם יש פחות ריח כשלא לועסים את השום).