גלוטן בצבעי מאכל וחומרי שימור
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
כמי שסובל מצליאק אסורים עלי מאכלים המכילים גלוטן. האם צבעי מאכל או חומרי שימור עשויים להכיל גלוטן? האם יש צבעים או חומרים כאלה ספציפיים שכדאי להזהר מהם? מזל שהאהבה עוד נטולת גלוטן :-) תודה מראש רובי
הגלוטן הוא חלבון שנמצא ב- מיני דגן, בעיקר בחיטה, חומרי שימור הם לא חלבונים, וגם לא חומרי הצבע. אבל חומרי השימור וצבעי המאכל, לא תמיד בריאים בגלל סיבה אחרת, ואגב , אם לא שומרים על דיאטה נכונה יש סבירות גדולה יותר מאנשים רגילים ללקות בסרטן המעיים. וחוץ מזה, אפשר להסתדר היום מצוין ללא גלוטן, הרבה מאוד דברים נטולי גלוטן, יש מקומות כמו מקסיקו, שבהם הלחם היומיומי, הוא טורטיאס, העשויה מתירס, אפשר לאפות עוגות נהדרות עם קורנפלור, או קמח תפוחי אדמה במקום קמח, כל עוגה שרק תעלה על הדעת, אני עושה את זה בפסח, במקום לחפש מתכונים מיוחדים, פשוט מחליפה את סוג הקמח, וכולם חושבים שאני מה זה גאון באפיה.... והביסלי המקורי מוצאו בכלל מהודו, והוא היה עשוי מ...קמח חומוס, אז אולי כדאי לחזור למקורות, וגם הפלאפל המקורי עשוי מחומוס, ולא צאריך להכיל בתוכו לחם. וצ'יפס אמיתי, הוא תפוחי אדמה כידוע, לא חיבים לאכול את הדבר הממוחזר הזה שמכיל גם קמח. וכן הלאה. כן...וגם אהבה יכולה להיות מצופה בשוקולד, יותר מתאים מקמח חיטה.....
תודה על העדוד, הנושא מוכר לי (לעייפה), השאלה התייחסה ספציפית לתוספי המזון הנ"ל ושמחתי לשמוע. ואגב טעמן של עוגות ושאר עינוגי חיטה.... אה, הרוב יוצא בינוני וצריך גם לזה הרבה מאמץ אך בבניין ארצינו ננוחם... ובאהבה :-)
שלום רובי אכן, רוז שוב צודקת: צבעי מאכל וחומרי שימור הם בדרך כלל חומרים כימיים שאינם חלבונים, וגלוטן הוא חלבון. יחד עם זאת, אני בודאי לא מכירה את כל חומרי השימור או התוספים השונים והמשונים שיצרנים מוסיפים למזונות מוכנים. לכן, אין ברירה אלא ניסוי וטעיה במקרה שלך. בכל מקרה נסה להמנע ממזונות המכילים חומרי שימור וצבעי מאכל, הם רק מקצרים את חייך. בריאות והרבה אהבה נטולת גלוטן.