אוכל מוכן בבית
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
רציתי לדעת כיצד אני יכול לחשב את כמות הערכים התזונתיים (קלוריות, שומן, פחמימות, חלבונים וכו') באוכל שאני מכין לבד בבית כמו עוגת בריאות? האם אני שוקל כל רכיב במתכון ולפי הטבלה מחשב את הערכים התזונתיים שלו ואז מחבר הכל ביחד, או שיש דרך מדויקת יותר? אגב שמתי לב שמשקל העוגה המוכנה קטן בהרבה ממשקלם הכולל של חומרי הגלם, האם הדבר אומר שבתהליך האפייה ירדו הערכים התזונתיים כמו כמות הקלוריות השומן וכו'? אם כך, כיצד לחשב במדיוק את הערכים התזונתיים הנכונים של המוצר המוגמר? תודה רבה!
עידן שלום, אני מציע שתשקול את הרכיבים לפני האפייה ותחשב בהתאם. הסיבה למשקל הנמוך יותר הוא בדרך כלל אובדן נוזלים. אגב, בגישת התזונה הטבעית עודה זה לא מזון מומלץ במיוחד בגלל הרכיבים (קמח, שמן, סוכר, קקאו, אבקת אפייה וכד') ובגלל הצירופים הרבים של חלבון, פחמימות ושומנים. בהצלחה צביקה