מאכלים שמעלים רמת חומציות

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

20/01/2008 | 09:48 | מאת: נטע

אני סובלת מדלקת תריסריון קלה ולכן הומלץ לי להמנע ממאכלים שמעלים רמת חומציות, בין היתר עגבניות ופירות הדר. לגבי אלה יש לי שאלה: האם גם כאשר הם מיובשים (למשל עגבניות מיובשות, תפוזים מיובשים וכו') הם עדיין עשויים להעלות את רמת החומציות? או שבמקרה כזה הם מותרים?

20/01/2008 | 15:42 | מאת: צביקה קורן

נטע שלום, פרי הדר ובמיוחד לימון הם חמוצים בטעם אבל גורמים לתגובה בסיסית בגוף. המזונות שגורמים לחומציות: קפה, קקאו, סוכר לבן, קמח לבן ומוצריו (מאפים, עוגות וכד'), מלח, משקאון מוגזים (במיוחד קולה), חלבון מהחי, דגנים מסוימים. רוב הפירות והירקות (חיים ומבושלים) ושקדים גורמים לתגובה בסיסית. לעגבניה מיובשת יש אותה תגובה בהצלחה צביקה

מנהל פורום תזונה טבעית