ערכים תזונתיים באוכל ביתי
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
רציתי לדעת כיצד אני יכול לחשב את כמות הערכים התזונתיים (קלוריות, שומן, פחמימות, חלבונים וכו') באוכל שאני מכין לבד בבית כמו עוגת בריאות? האם אני שוקל כל רכיב במתכון ולפי הטבלה מחשב את הערכים התזונתיים שלו ואז מחבר הכל ביחד, או שיש דרך מדויקת יותר? אגב שמתי לב שמשקל העוגה המוכנה קטן בהרבה ממשקלם הכולל של חומרי הגלם, האם הדבר אומר שבתהליך האפייה ירדו הערכים התזונתיים כמו כמות הקלוריות השומן וכו'? אם כך, כיצד לחשב במדיוק את הערכים התזונתיים הנכונים של המוצר המוגמר? תודה רבה!
האם קיים אפשרות לקבל מייל או חוברת עם ערכים תזונתיים של רוב הפירות וירקות יבשיים במיוחד.לי נטיה ליצור כולסטרול עצמי, לכן אני צריכה לשקול כמות פירות יבשים שאני יכולה לאכול, אני משתמשת בפירות יבשים כי עוזר נגד עצירות ממנה אני סובלת. הייתי מאוד מרוצה לקבל את עזרה האפשרי. בתודה ינגבי