שאלה בקשר לח.אוקסילית

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

15/01/2008 | 14:48 | מאת: אור

כבר זמן מה שאני מנסה להבין מה הדרך הכי טובה להתמודד עם ח.אוקסילית במזון. יש כאלה שאומרים שחימום מנטרל אותה, ביחוד שמבשלים אותה יחד עם מזון המכיל סידן. מצד שני שמעתי שהחימום רק הופך אותה ליותר פעילה ולכן עדיף לאכול חי וללא בישול מזון המכיל ח.אוקסילית ולא לאכול בסמיכות מזון עם סידן, כדי לא לפגוע בספגיתו. אשמח אם תוכלו להבהיר בצורה חד משמעית מה היא הדרך הנכונה. תודה על התייחסותכם :)

17/01/2008 | 09:27 | מאת: צביקה קורן

אור שלום, חומצה אוכסלית מפריעה לספיגת סידן במעיים. היא נמצאת בכמה ירקות עליים, בשוקולד, בשומשום, בטחינה ועוד. בשומשום מלא יש פי עשר סידן מאשר בחלב (1,100 מ"ג במאה גרם שומשום לעומת 100 מ"ג במאה גרם בחלב), אבל עקב נוכחות החומצה האוכסלית רק 10% נספג בגוף. נמצא, כי קלייה של השומשום מנטרלת את ההשפעה השלילית של החומצה האוכסלית ואז ספיגת הסידן טובה יותר. הבעיה היא שהקלייה הורסת את השמנים הטבעיים וחומרים מזינים נוספים הנמצאים בזרע. לסיכום, אם את בחוסר של סידן ורוצה לקבל מהמזון כמה שיותר סידן - תאכלי קלוי ומחומם. אם את רוצה להפיק תועלת תזונתית מהמזון - תאכלי מזון חי וטבעי, ללא בישול ארוך, טיגון או קלייה. בהצלחה צביקה

14/12/2008 | 10:56 | מאת: נירה

האם חומצה אוקסילית מפריעה לספיגת ברזל? באילו ירקות או פירות מכילים חומצה אוקסילית מדובר בסובל מאנמיה תודה

מנהל פורום תזונה טבעית