חרובים ותמרים

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

11/01/2008 | 09:54 | מאת: עדי

שלום, קראתי הרבה המלצות על אבקת החרובים אבל הבנתי שבתהליך הייצור קודם קולים את החרובים ואח"כ טוחנים אותם. האם הקלייה לא הורסת את הויטמינים שבחרוב והאם הסוכר שבחרוב לא הופך למזיק אחרי הקלייה היות וזה לא דבר מומלץ לחמם סוכר? אותה שאלה לגבי תמרים, האם זה טוב או לא טוב להרתיח תמרים במים מהסיבה של הרתחת הסוכר שבהם? (אני מרתיח תמרים במים כדי לקבל תערובת שמחליפה חמאה ומרגרינה בכל מיני מאפים שאני אופה) תודה רבה

12/01/2008 | 08:15 | מאת: צביקה קורן

עדי שלום, אני לא יודע ה תהליך ההכנה של אבקת חרובים, אבל בכל מקרה לא מדובר במזון בריאות, אם כי זה עדיף על שוקולד רגיל. באבקת החרוב נשארים מינרלים חשובים וסיבים תזונתיים שלא נהרסים. הרתחת הסוכר בחרובים או בתמרים לא פוגעת בו. לטעמי עדיף לאחרו חרובים ותמרים במצבם הטבעי ולא המעובד. בהצלחה צביקה

מנהל פורום תזונה טבעית