uric acid+creatinine
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום! בבדיקה במעבדה מצאו אצלי קראטינין 1.22 וחומצה אורית 7.9. על מה מצביעות התוצאות האלה?האם זה מצביע על איזה שהיא מערכת לא תקינה? הדיאטנית המליצה לי להמנע ממאכלי בשר,סרדינים,אספרגוס,אפונה וכו... מה הקשר של המזונות האלה לתוצרי ההפרשה הנ''ל? בתודה
רמה גבוהה של חומצת שתן (כך קוראים לזה בעברית) היא סימפטום למחלה כרונית, בדרך כלל קלה (כמעט אמרתי חסרת משמעות), אם כי במקרים מסוימים היא מחמירה ומסתבכת, ששמה גאוט (gout) ובעברית צחה שיגדון. עודף החומצה בדם עלול להצטבר בגבישים במפרקים ולגרום התקפי כאבים חזקים. ההתקף הכי אופיני נקרא פודגרה ומתרחש בפרק של האצבע הגדולה בכף הרגל. המזונות שציינת (ה"וכו'" גדול מאוד וכולל גם אלכוהול, קטניות, עגבניות, פטריות, פרי הדר...) כוללים פורינים - וחומצת שתן היא תוצר מפרוק של פורינים. עד כמה שאני יודע 7.9 הוא ערך גבולי, ומי שיש לו 8.4 ומעלה כבר נחשב לחולה גאוט - אבל ההגדרות משתנות לפעמים. אחרי שאני התחלתי עם הענין - אצלי זה התגלה כשחטפתי התקף פודגרה, ובהמשך הגעתי לרמות חומצה של 11 ומשהו - הרופאה שלי התיעצה עם דיאטנית, ונאמר לה שכבר ירדו מן הרעיון של שליטה ברמת החומצה באמצעות דיאטה דלת פורינים. כשניסיתי לעשות את זה, זה היה מאמץ גדול - והתוצאה היתה עליה מהירה במשקל, כי במקום כל מה שאסור אכלתי דברים משמינים. אני מבין שהדיאטנית שלך חושבת אחרת. ההצעה שלהם במקרה שלי היתה טיפול תרופתי לכל החיים - נדמה לי שלתרופה קוראים זילול. למזלי הצלחתי לרזות - יותר משלושים קילו - וזה בפני עצמו הוריד אצלי את רמת החומצה לערכים תקינים.