תזונה צימחונית

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

27/12/2007 | 19:20 | מאת: טלי

שלום, אני בת 22 , צמחונית מזה 5 שנים. בזמן האחרון מצאתי את עצמי במצב של נעים- רמת הבי 12 שלי ירדה מעבר לנורמה . אחרי שבמשך זמן רב הצלחתי להחזיק אותה ברמה בריאה . אמנם צפו מחשבות לגבי הפסקת הדיאטה באופן חלקי אבל הן מסבות לי צער רב משום שהתזונה שלי נובעת מהמון אידיאלים עמוקים שאני מבקשת לאחוז בהם . לבסוף פניתי בלית ברירה לתוספי מזון בדמות כדורי מגה B במרשם שנתן לי רופא המשפחה בתקווה שאלו מועילים אך אני יודעת שיש צורך בהקפדה על תזונה תקינה נוסף לכך . אחרי מחקרים רבים העלתי לעצמי תפריט יופי מדוקדק שבו אני משתדלת לכלול את כל אבות המזון בשלוש ארוחות ביום נוסף לחטיפים מזדמנים אחת ל4 שעות ( סה"כ 6 ארוחות בהתאם לתזונה תקינה לשמירת השובע ) אני מקפידה שכל ארוחה תכלול לחם מדגן מלא , מאכלים חלביים , פירות וירקות , בצהריים אני מקפידה לאכול מנה של טבעול . חוץ מזה אני משתדלת לאכול ביצה אורגנית אחת ביום וקערת דגנים ( קלוגס... שאמורים למיטב ידיעתי לכלול חלק מהתצרוכת היומית עבור צמחוניים ) .... השורה התחתונה היא שאני מקווה שלמעט הדרכה מקצועית בתחום , מה עלי להוסיף , מה עלי להקפיד לאכול ? על מנתשאוכל לשמור על בריאות מירבית . תודה מראש

29/12/2007 | 00:29 | מאת: נעמי

לפי הדרך הטבעית, טבעול אינו נחשב למזון בריא. וגם לא הדגנים של קלוגס - כדאי לבדוק מה כתוב על האריזה לגבי המרכיבים. הנה קטע על בי-12. ויטמין בי-12 אינו מיוצר על-ידי צמחים ולא על-ידי בעלי-חיים. הוא מיוצר על-ידי חיידקים המצויים במעי הגס של האדם ובצינור העיכול של רוב בעלי-החיים הצמחוניים. התהליך נעשה בסיוע היסוד קובאלט. בקיבה יש מרכיב מסויים אשר בלעדיו לא תיתכן ספיגה של בי-12, וההשערה היא שהוא מסייע להדביק את הוויטמין לרירית המעי הדק, שדרכם חודר הוויטמין למחזור הדם. מרכיב זה נקרא instrinct factor, ובעברית "הגורם הפנימי". חוסר בבי-12 עלול לקרות בגלל גורמים שונים הקשורים לתהליך העיכול. הסיבות העיקריות הן: 1. חוסר חומצתיות בקיבה, שנגרם על-ידי תרופות שנועדו לסתור את החומצה בקיבה, או סודה לשתיה, המכילה נתרן. 2. הרס רירית הקיבה בגלל גירוי מתמיד, שנגרם על-ידי שתיית קפה, תה, קקאו, אלכוהול וכן שימוש בשמן מחומם. 3. עצבנות, חרדה ופחדים. 4. הרעלות מכימיקלים תעשייתיים, חומרי הדברה ותרופות 5. מחלות בקיבה, בכבד, בדרכי המרה ובלבלב. הדעה הרווחת בציבור, והמושמעת לעיתים קרובות על-ידי רופאים ותזונאים, כאילו מזון טבעוני עלול להביא לחוסר בבי-12, היא חסרת שחר, ואין לה כל בסיס מציאותי ומדעי. היא נובעת מבורות, דעות קדומות, שקרים מוסכמים ואינטרס מסחרי של יצרני ויטמינים ו"השלמות מזון". היסוד קובאלט, הדרוש ליצירת בי-12, מצוי בפירות ובירקות בכמות גדולה יותר מאשר בחלבונים מהחי. הוא נמצא בחסה, כוסמת, תאנים, אגסים, סלק, עגבניות, כרוב, תפוחי-אדמה, גזר, משמש, אגוזים ותירס. הטענה כאילו רמת הבי-12 אצל טבעונים נמוכה מדי, אינה נכונה ומטעה. מה שקובע זו רמת בריאותו של האדם, ולא הכמות המדוייקת של הוויטמין. אם האדם בריא ואינו סובל מאנמיה, סימן שלא חסר לו בי-12. אין שום טעם בשימוש בכדורי ויטמינים - הטבע לא התכוון שהאדם יאכל את אבות המזון בנפרד, אלא בתרכובות כפי שהן קיימות בטבע. על-פי הספר "תזונת האדם ובריאותו" של המרפא יצחק בן-אורי.

29/12/2007 | 10:26 | מאת: טובה בר- שאן

טלי שלום כדי לשמור על בריאותך חשוב מאוד לאכל: ירקות, פירות, אגוזים, שקדים, דגנים מלאים (אורז מלא, שיבולת שועל, גריסים, קינואה וכ"ו) קטניות (חומוס, אפונה, עדשים) דגים, וביצים . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

מנהל פורום תזונה טבעית