חוסר בחלבון
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום רב ביתי בת ה-18 חלתה במחלת הנשיקה לפני כחצי שנה. היא כבר אחרי אבל אחד התוצאות מהמחלה היתה חוסר ברזל. היא מקבלת ברזל כבר כחודשים אתמול היא עשתה בדיקות דם ורמת הברזל חזרה לנורמה אבל רופאת המשפחה אמרה שהיא חייבת לאכול פעם בשבוע בשר משום שחסר לה חלבון ושתמשיך לקחת ברזל עד גיוסה לצה"ל בעוד כ 4 חודשים. רק להוסיף היא מתאמנת בחדר כושר כמה פעמים בשבוע חוץ מרכיבת אופנים וריצה בחוץ כל הפעילות הזאת נעשית בקלילות ולא באינטנסיביות. שאלה לי אליך האם ישנה אפשרות נוספת לצרוך חלבון מלבד הבשר כי כאן ישנה בעיה שזה מגעיל אותה !! מה עושים? אם אבקות החלבון יכולות לעזור? בבקשה עזרה מה באמת הדרך הכי נכונה? תודה מראש איתן
איתן שלום, יש מקורות רבים לחלבון מלבד בשר. חלבון מהחי: דגים, ביצים, מוצרי חלב. מהצומח: שקדים אגוזים, זרעים (שומשום, חמניות, דלעת, פשתן ועוד), שילוב של קיטניות ודגנים (מג'דרה), מוצרי סויה (חלב סויה, טופו, טמפה), קינואה, טחינה מלאה, סייטן (חלבון מחיטה). לתקופה מוגבלת אפשר לקחת אבקת חלבון.. בקיטניות יש כ 15% חלבון (וברזל) ובדגנים מלאים 10%. בירקות ובפירות יש 1% חלבון בערך. מציע לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית. בהצלחה צביק