גזים ממרכיב מזון בסעודה.

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

16/12/2007 | 17:02 | מאת: שי

שלום רב, רציתי לדעת אילו מהמרכיבים במזון שאכלתי גורמים לגזים? אני רוצה להימנע ממצב לא נעים זה ואינני יודעת מה בדיוק הגורם. אכלתי תבשיל שנעשה בסיר בישול איטי. המרכיבים היו: תפו"א, בטטה, גזר, דלעת, עוף וחיטה. הרוטב היה עשוי מיין ותיבול רגיל( מלח, פלפל, פפריקה) כולל קארי הודי. אחרי הארוחה הבטן לא נרגעה עד שהייתי בשירותים לפחות פעמיים וזה היה סבל נוראי. האוכל היה טרי, הגזים לא נבעו ממזון לא טרי אלא בגלל המרכיבים לדעתי. אשמח לדעת מה עלול להיות הגורם? אולי תהליך הבישול הארוך? תודה מראש שי

18/12/2007 | 09:46 | מאת: טובה בר-שאן

שי ישנם מס' מרכיבים באוכל שעלוללים לגרום לגזים 1. החיטה שהרבה אנשים רגישים לה. 2. התיבול שהכיל אלכוהול והרבה אנשים רגישים לו. 3. שילוב של פחמימות וחלבונים במזון שהופך את תהליך העיכול לאיטי יותר (ארוחה כבדה) 4. חומרים משמרים בעוף עצמו שמגרים את מע' העיכול. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

מנהל פורום תזונה טבעית