שמן סויה - שואלת שוב לא קיבלתי תשובה
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
מדוע שמן סויה נחשב כ"כ לא בריא(עד כדי כך שמומלץ להשתמש אך ורק בשמן קנולה וזית) אם מאכלי סויה כשלעצמם מאוד מומלצים ?
לא מדויק- שמן סויה מופק מפולי סויה ועשיר בחומצות שומן בלתי רוויות (בריאות), אומגה 3, אומגה 6, סידן, לציטין, וויטמין A. השמן מתאים לטיגטו ותיבול סלטים ומשמש לעשיית מרגרינה. מסייע להורדת כולטרול, מונע הסתיידות עורקים ומוריד לחץ דם גבוה. כל זה נכון כל עוד מקפידים על שמן כתית מעולה ולא שמן "מזוכך" או "זך". וזה תופב גם לגבי שמן זית וקנולה. לדעתי שמן קנולה וסויה מאיכות טובה ניתן למצוא רק בבתי טבע. מוצרי סויה הם לא דבר כל כך מומלץ כמו שאת חושבת. סויה היא דבר שמאוד קשה לגדל וכל הסויה שאנחנו מכירים מהונדסת גנטית. סויה אמיתית ניתן למצוא למיטב ידיעתי רק ביפן, והיא שווה את משקלה בזהב. גם סויה אמיתית, ובוודאי המהונדסת, היא קשה לעיכול וברפואה סינית נחשבת למקררת. מוצרי סויה מומלץ לצרוך במתינות רבה. אני אחפש לך לינקים למידע נוסף ואוסיף אחר כך.
הנה הלינקים שחיפשתי: http://www.mahut.co.il/?categoryId=19713 http://www.metaplim.co.il/a.asp?a=12144