אורז מלא, אורז חום, אורז בר, אורז פראי

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

27/11/2007 | 15:49 | מאת: המבולבלת

האם כל השמות הללו מתייחסים לאותו סוג של אורז? תודה, המבולבלת

28/11/2007 | 10:39 | מאת: ravidatia

ממש לא... אורז מלא: אחרי שקוטפים את האורז, מפרידים את הזרעים מן הגבעול ומקלפים את השכבה החיצונית הבלתי אכילה שלו נשאר לנו ביד גרגיר קטנטן בצבע חום – זה האורז כמו שהטבע מייצר, או כמו שאנחנו קוראים לו- אורז מלא. בקליפה החומה הזאת (שכשמורידים אותה מקבלים אורז לבן), טמונים כל היתרונות של האורז: סיבים תזונתיים, ויטמינים מקבוצת B, אבץ, סידן, מגנזיום ועוד. העיכול של האורז המלא איטי וכך משתחררות אל הגוף כמויות מבוקרות יותר של סוכרים ונשמר האיזון הסוכרי של הגוף (עוזר במניעת השמנה). אורז חום: שם אחר לאורז מלא. ישנו גם אורז אדום- ציבעה של הקליפה הוא אדום, ואורז אדום מלא. אורז בר: אורז בר איננו אורז כלל - כי אם קטניה, שזכתה לשם Wild Rice על שום דמיונה לאורז. אורז פראי: תערובת של שלושה או ארבעה סוגי אורז: אורז חום מלא, אורז אדום מלא, אורז שחור קצר מלא ואורז בר. מקווה שעזרתי...

28/11/2007 | 15:10 | מאת: יומה

לא ברור ההסבר לגבי אורז אדום. האם יש גם אורז אדום (שהוא לא מלא) וגם אורז אדום מלא? ומה תכונותיו? כמו האורז המלא המוכר (החום)?

29/11/2007 | 08:58 | מאת: המבולבלת לשעבר :-)

תודה רבה! בהחלט עזרת מאוד :-) יום טוב, כבר לא מבולבלת

מנהל פורום תזונה טבעית