סידן במוצרי חלב

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

18/11/2007 | 01:05 | מאת: רננה

שלום שמעתי שבאכילת מוצרי חלב בהם פחות מ-4 אחוז שומן בערך - אין שום ערך לסידן כי הוא לא יכול להיספג עם כמות כזו של שומן. האם זה נכון?

18/11/2007 | 09:58 | מאת: ravid

גם אני מכירה את האמירה הזאת, וגם שעם יש בחלב שוקו אז הסידן לא נספג בכלל.

19/11/2007 | 14:38 | מאת: צביקה קורן

רננה שלום, בשומן שבחלב יש ויטמין D החיוני לספיגת הסידן במעיים. עם זאת, בדרך כלל יש מספיק ויטמין D בגוף ואין זה נכון שהסידן לא נספג בכלל. הספיגה קטנה יותר ללא שומן בכלל. מומלץ לצרוך מוצרי חלב עד 5% שומן. בקקאו ומוצריו יש חומצה אוקסלית המפריעה לספיגת הסידן. כך שב"מעדן" שוקולד "דיאט" הספיגה אפסית. בהצלחה צביקה

מנהל פורום תזונה טבעית