שאלה על שמן
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום צביקה / טובה! רציתי לשאול איזה שמן עדיף להוסיף בבישול (לא טיגון) - שמן מזוכך או שמן בכבישה קרה? והאם שמן חמניות בכבישה קרה שמאוכסן בחנות בבקבוק שקוף וחשוף לאור אומר בהכרח שהוא מקולקל ומסוכן לשימוש? תודה מראש
עודד שלום תמיד עדיף שמן מכבישה קרה זה אומר שהוא לא עבר חימום. שמן מזוכך הוא שמן שעבר פעם חימום. לגבי שאלתך השניה תמיד עדיף שמן שמאוחסן בבקבוק זכוכית כהה. זה עדיין לא אומר שמה שקנית בחנות מקולקל. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
רציתי לשאול בהמשך לתשובתך, איך אפשר לדעת האם שמן הוא במצב טוב או האם הוא מקלוקל? האם זה משהו שניתן לבדוק באמצעים רגילים? טעם, ריח, צבע, התנהגות בחימום וכו...
כמה קלוריות יש במרק?