שומנים
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
יש לי שאלה. הבנתי ששומנים בלתי רווים כמו בטחינה, אגוזים, ואבוקדו נחשבים לטובים כמובן אם לא צורכים מהם יותר מידי. האם בתהליך של חימום, הרתחה או אפייה השומן שלהם הופך ללא בריא? למשל אם אני אופה עוגה שבמרכיבים שלה יש טחינה או אגוזים האם האפייה, או אם אני מרתיח את הטחינה לפני זה הופכת את השומן ללא בריא? ועוד שאלה, האם בדגנים כמו חיטה מלאה או כוסמין או קוואקר יש שומן והאם יש מצב שהוא הופך ללא בריא באפייה או חימום אחר? תודה רבה
אבי שלום אכן כן חלק מהשומנים הבלתי רוויים בחימום נהרסים .כל זה תלוי בזמן הבישול ועוצמת הטמפ'. לכן עדיף לאכל את האגוזים לא קלויים ואת הבישול או האפיה לעשות בזמן קצר ככל האפשר. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
ראשית כל תודה רבה על המידע. השאלה שלי היא האם השומנים רק נהרסים, כלומר הם מאבדים את הערך התזונתי שלהם, או שבנוסף הם גם הופכים למזיקים לגוף אחרי החימום? מה לגבי דגנים במיוחד אלא שעושים מהם לחמים, האם גם הם עלולים להיות לא בריאים אחרי חימום? ושאלה אחרונה, מה קורה אם מרתיחים או אופים פירות ופירות יבשים, האם חימום הסוכר שבהם הופך אותם ללא בריאים? שוב תודה רבה.