פסטה

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

23/09/2007 | 16:14 | מאת: ענת

הייתי רוצה לדעת מהי חיטת דורום ממנה עשויה הפסטה, האם היא פחות מזיקה מחיטה לבנה רגילה והאם היא בכלל מכילה ערכים תזונתיים כלשהם? האם עדיף לאכול פסטה מחיטה מלאה?

23/09/2007 | 19:17 | מאת: טובה בר-שאן

ענת שלום חיטת דורום (durum) או חיטת מקרוני היא מין החיטה המגודל באופן חקלאי בתפוצה רחבה. חיטת הדורום היא גם הקשה ביותר מכל מיני החיטה. ריכוז החלבונים הגבוה שבו וחוזק הגלוטן שלו עושים את הדורום מתאים ביותר להכנת פסטה ולחם, אותן הסיבות עושות את הדורום פחות מתאים להכנת עוגות שמצריכות חיטה רכה יותר. כאשר חיטה זו בלי הקליפות שלה היא מזיקה כמו שאר מיני החיטה. אין ספק שעדיף חיטה מלאה . בברכה טובה בר- שאן

מנהל פורום תזונה טבעית