אגוזים/גרעינים קלויים
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שנה טובה לכולם!!! רציתי לשאול: מה מומלץ לצרוך בצורה הקלויה, באגוזים והגרעינים? (בריאותית, טעמית, וכו וכו` ).... תודה!
שלום רב, בגישת התזונה הטבעית לא מומלץ לקלות ולהמליח את השקדים האגוזים והזרעים. אנחנו אוכלים אותם במצב הטבעי. הקלייה הורסת את השמן האיכותי שנמצא בהם. בהצלחה צביקה
ניתן לאוכלם לא קלויים? טעמם מעט מוזר ללא קליה, לא? ועוד שאלה: מה עליי לעשות כדי להעלות את משקלי. כתבתי לך לפני מספר ימים בנוגע למצבי (עם תוצאות בדיקות הדם). אני חייב עזרה להתאוששות ולהעלאת האנרגיה בגופי. וכן מזונות שישפיעו לטובה על מצבי. (אציין שוב שאני צורף פירות, ירקות, קטניות מונבטות, חמאת שומשום מלאה, אגוזים/גרעינים- תזונה טבעית לחלוטין). אציין שאני אוכל שני ארוחות ביום: בצהריים- ירקות עם קטניות מונבטות וחמאת שומשום, ובערב פירות עם אגוזים ושקדים או אבוקדו. לאחרונה, התחלתי לאכול לחם אורגני מלא עם חומוס וטחינה שאני מכין בבית. תודה על ל הייעוץ והעזרה!
שנה טובה לצביקה, אני בהחלט מתייחסת ברצינות לתשובתך, אולם אבקש לדעת מה ניתן לעשות בעניין הטעם - האגוזים שאינם קלויים אינם טעימים לי, לצערי. האם באפשרותך להמליץ על דרך לאכול אגוזים (ושקדים ובוטנים וגרעינים) שהם גם בריאים וגם טעימים? אני מניחה שאין חילוקי דעות גם בתזונה הטבעית באשר לחשיבות אכילתם של מאכלים טעימים. ושמא טעות בידי? ליאורה