מסחטות
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום! גברצוני לקנות מסטחה בעיקר לסחיטת ירקות קשים כגון: סלק, גזר וכדומה וגם לפירות האם יש מוצר מומלץ כלשהו? כידוע לי בזמן הסחיטה רוב הויטמינים הולכים לאיבוד, אז אני רוצה לדעת האם יש דגם כלשהו שסוחט מיצים בלי לאבד הרבה ויטמינים? בינתיים אני מתלבט על הדגם הזה, יש עליו ביקורת טובה: http://a.zap.co.il/ratemodel.asp?model_id=418237 תודה מראש ושנה טובה!
תומר שלום, ישנן שלוש שיטות עיקריות לסחיטת מיצים. השיטה הנפוצה ביותר בסיבובים מהירים (צנטריפוגלית). רוב המסחטות בארץ מבוססות על שיטה זאת. חלק מהויטמינים הולכים לאיבוד, אבל המינרלים והכלורופיל נשארים. לשימוש בייתי אני לא ממליץ להשקיע במסחטה יקרה. הסוד הוא להרטיב את הירקות והפירות הקשים לפני הסחיטה. הדבר שומר על בריאות המנוע. השיטה השניה היא סיבובים איטיים יותר (נקרא: mastication ). לדוגמה: מסחטות של חברת CAMPION. בשיטה הזאת יש איבוד מופחת של ויטמינים. השיטה הטובה ביותר היא בשיטת הדחיסה. מדובר במסחטות יקרות (כאלפיים דולר) אותן ניתן לרכוש בארצות הברית. לסיכום, לדעתי עדיף לסחוט ולשתות מיצי ירקות במסחטה פשוטה וזולה מאשר לא לסחוט בכלל ולדאוג לאובדן הויטמינין. בהצלחה צביקה
קודם כל תודה רבה על התשובה מפורטת ועניינית! אבל, בכל זאת האם אפשר לקבל המלצה על דגם כלשהו? יש מבחר גדול כל כך וזה מבלבל שוב תודה!