שלום צביקה..
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
רציתי לשאול בקשר לביצים..מה יותר טוב לעיכול אני צימחונית ונמענת ממוצרי בשר וחלב. האם ביצה רכה טובה יותר לעיכול מאשר ביצה קשה/חביתה? אני בבעייה עם חלבונים, האם מותר לאכול אגוזים ושקדים על בסיס יומי? זה לא יעשה נזק לטווח הארוך? מאיפה עוד אני יכולה לקחת חלבונים? תודה
רצוי לאכול שקדים/אגוזים במשך השבוע. שאמרתי נזק התכונתי לפתח אי סבילות.
רונית שלום, לא ידוע לי ששקדים ואגוזים גורמים נזק או "אי סבילות". מדובר במזון טבעי ואיכותי העשיר בשמנים רב בלתי רוויים, חלבון, סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים. מי שאלרגי לשקדים, יודע זאת ונמנע מאכילתם. המזון החלבוני בתזונה הטבעית מורכב משקדים, אגוזים, זרעים (חמניות, דלעת, שומשום, פשתן ועוד), קיטניות (טופו במיוחד), טחינה ועוד. כדאי שתדעי שבדגנים מלאים יש 8 - 12% חלבון. גם בפירות ובירקות יש 1 - 2% חלבון. בתזונה הרגילה (הכוללת חלבון מהחי) יש עודף בחלבון והדבר גורם לנזקים בריאותיים. בתזונה הצמחונית וגם הטבעונית אין חוסר בחלבון. הטבעונים טוענים שצריך 0.3 גם חלבון לכל קילוגרם ממשקל הגוף. התזונאים הרגילים (קלינית) מעלים את הכמות ל 0.8 גרם חלבון ביום לכל קילוגרם ממשקל הגוף. כלומר אדם במשקל 70 קילוגרם צריך בסך הכול 56 גרם חלבון ביום ואת זה כאמור יש בתזונה צמחונית / טבעונית. פרטים נוספים על המזונות המועילים וסוגיהם תוכלי למצוא בפרק המאמרים באתר שלי. בכל אופן, אם את רצינית ורוצה להבטיח תזונה מאוזנת, כדאי לפנות לאיש מקצוע ולא להסתפק בתשובות חינם הניתנות בפורום זה או אחר. בהצלחה צביקה