יוגורט

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

01/08/2007 | 12:02 | מאת: יפית

הי צביקה אני בכל בוקר אוכלת יוגורט ואני רוצה לאכול אותו בצורה הטבעית ביותר שלו. שאלתי היא איזה אחוז שומן יותר מומלץ 3 או 1.5 והאם היוגורט של דנונה-שטראוס הוא יותר טבעי כי כתוב עליו שאין חומר משמר. במידה ואני שומרת על דיאטה להורדת כולסטרול האם מומלץ לאכול יוגורט 3 אחוז? ומה לגבי ספיגת הסידן?

01/08/2007 | 20:45 | מאת: צביקה קורן

יפית שלום, אני בעד יוגורט עיזים טבעי מגידול אורגני (ללא צבעים ותוספים). יש הרבה סוגים והרבה טעמים. כדאי להימנע מיוגורט צבעוני או כזה המכיל "פירות". לגבי יוגורט מחלב פרה, אני לא ממליץ כאן על מותג זה או אחר, אבל כדאי להעדיף כזה המועשר בחיידקים "טובים". לגבי אחוז השומן - כדאי לצרוך 3% כדי להבטיח ספיגה טובה של הסידן. כמות הכולסטרול לא משמעותית, אם אכן זה המקור היחידי. בהצלחה צביקה

מנהל פורום תזונה טבעית