תפוח אדמה

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

11/07/2007 | 18:00 | מאת: mr.j

למה הרבה דיאטנים ודיאטניות יוצאים נגד תפוח האדמה? דווקא יצחק בן-אורי דוגל באכילת תפוחי אדמה ובטטות כחלק מתזונה עשירה בפירות וירקות , יותר מאשר שימוש בדגנים למינהים שהם חומציים יותר לעומת תפוח האדמה הבסיסי. בנוסף, טוענים מצד אחד על אינדקס גליקמי גבוה של תפוח האדמה, אך מצד שני אומרים כי יש בו מינרלים ויטמינים ואף חלבון באיכות גבוהה. מה דעתכם?

11/07/2007 | 21:32 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, צריך לזכור שיש גישות רבות ושונות בתזונה. בגישת התזונה הטבעונית (שיצחק בן אורי הוא מהמובילים בארץ) לא מתייחסים ל"ערך גליקמי", "ערך קלורי" ולכמויות הסוכר במזון. לכן גם הפירות נחשבים כמזון מוביל, ומועיל בגישה התזונתית הזאת. תפוח אדמה, אפוי, מאודה או מבושל בקליפתו הוא באמת מזון איכותי ומעולה. הוא מאבד מאיכותו כש"מפשיטים" אותו מהקליפה ומוסיפים מלח, חמאה, מרגרינה, שמנת, פטריות ועוד תוספות כיד הדימיון של ה"שפים" המובילים. בעיני חשוב מאד לגוון את התזונה וכל הדגנים המלאים והקיטניות בהחלט תורמים לכך. בהצלחה צביקה

מנהל פורום תזונה טבעית