מקורות סידן

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

11/07/2007 | 14:32 | מאת: סיון

רציתי לשאול מהם מקורות עשירים לסידן, במקרה שלא אוכלים מוצרי חלב ויש בעיה עם משפחת כרובים למיניהם (דלקת כרונית במעיים). תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
11/07/2007 | 15:25 | מאת: ימית

סיון שלום, מקורות נוספים לסידן הם חלבי או מוצרי סויה למיניהם אך בכמות סבירה ולא מוגזמת, כמו כן ישנן קטניות אשר עשירות בסידן, כמו קינואה, שמכילה המון טוב. אפשרות נוספת היא תוספי תזונה המאוד זמינים היום בשוק, ומספקים כמות הדרושה לגוף. רפואה שלמה :@)

11/07/2007 | 17:35 | מאת: טובה בר-שאן

סיון שלום ישנם מזונות נוספים, מעולם הצומח, המכילים סידן בכמויות טובות; כמו מוצרי הסויה למיניהם (טופו, טמפה, קמח סויה, חלב סויה ויוגורט סויה), ירקות עלים ירוקים (חלקם מכילים חומצה אוקסאלית, שמעכבת חלק מספיגת מינרלים שונים, אך לא את כל הכמות), קטניות, אגוזים (במיוחד שקדים), שומשום ומוצריו (חלבה, טחינה, נבטי שומשום, שומשום מלא טחון, חמאת שומשום) וכן ירקות ופירות רבים כמו ברוקולי, נבטים שונים, במיה, תאנים (יבשות וטריות). הוא מצוי גם בכמות יפה במוצרי החרובים למיניהם (אבקה, ובחרובים עצמם כמובן). בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

מנהל פורום תזונה טבעית