תזונה נטולת סיבים - למחלת קרוהן
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
הי, אני חולה בקרוהן וכרגע, לצערי, בהתקף. הייתי רוצה לשמוע המלצות למזונות מזינים אך נטולי סיבים. כמו כן - אני יודעת שכרוב וברוקולי לא טובים לי - מה לגבי סלק מבושל? המון תודה, מיכל
שלום מיכל, מקווה שאת מסתדרת. מחלת קרוהן, יותר נפוצה במקומות בהם אוכלים דיאטה "מערבית"-יותר סוכר מזוקק מאשר פירות וירקות טריים וטבעיים. ממה שאני יודעת ממחקרים, תירס וקורנפלייקס (שזה גם תירס)- ושאר פחממות מזוקקות, הם הדבר היחיד שרצוי להימנע ממנו, למי שסובל מהמחלה. סלק את יכולה לאכול, אבל רצוי להכינו נכון, בלי שיפגעו מרכיביו הטבעיים. יש לי גם המלצה על דרך יותר בריאה להכנת הירקות. כיתבי לי ותרגישי טוב, עידית סער, נטורופתית
הי עידית, אשמח מאד לקבל קצת יותר פרטים. במצב רגיל (שהיה רוב הזמן בשנים האחרונות) אכלתי הכל ואף ניסיתי להקפיד על תזונה מרובת סיבים ובריאה על מנת לחזק את הגוף ומערכת העיכול. עכשיו אני בהתקפה קשה יחסית (כבר כמה שבועות) ומלבד זה שחזרתי לקחת כדורים אני גם מאד משתדלת להקפיד על אוכל וממש מפחדת לאכול ירקות טריים, לחם מלא, דגנים וכו'. מישהי המליצה לי לקנות מכונה להכנת מיץ ירקות על מנת למצות את הויטמינים ללא הסיבים, וזה נשמע לי כמו רעיון טוב. ו... אני גם בהריון (שבוע שביעי) ככה שעוד יותר חשוב לי להקפיד על תזונה נכונה. אשמח מאד ליצור איתך קשר אפילו במייל ולקבל פרטים קצת יותר מדויקים. המון תודה, מיכל