סוכר

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

10/06/2007 | 09:27 | מאת: יעל

כאשר מכינים עוגה, במה כדאי להמיר את הסוכר הלבן כדי לקבל מתכון בריא? תודה רבה

10/06/2007 | 13:04 | מאת: ימית

יעל שלום, סוכר הוא מרכיב חשוב בעוגה ולכן לעיתים אי אפשר לוותר עליו לגמרי אבל, אפשר לוותר על הסוכר הלבן. כיום ישנם בשוק "סוכרים" אחרים, שערכם הקלורי ואפילו יותר חשוב האינדקס הגליקמי שלהם נמוך יותר: http://www.marshal.co.il/product_info.php?id=336#list_anchor http://www.marshal.co.il/product_info.php?id=337#list_anchor כמו כן אפשר להשתמש בדבש להמתקה (למרות שהוא גם משנה טיפה את הטעם, אבל עשיר בכל טוב). בתאבון :)

11/06/2007 | 05:44 | מאת: טובה בר-שאן

יעל שלום מבחינה קלורית הסוכר החום וסוכר דממרה מכילים ריכוז סוכר מאוד גבוה. אני משתדלת בעוגות להשתמש בפירות כמו תמרים או רכז תפוחים הממתיקים את העוגה ללא הוספה של קלוריות ריקות. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן (בספר התחדשות של פנינה בר סלע , כרך א+ב, יש מס' מתכונים ללא סוכר.

מנהל פורום תזונה טבעית