קינואה
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
לאחרונה שמעתי על הקינואה. מה דעתך על מאכל זה ? האם הוא כ"כ בריא, ובמה ? אני סובלת מטריגליצרין מעט גבוה. (220). האם יש לי הגבלה לאכול קינואה ? אודה על תשובתך, רחלי.
רחלי שלום, הקינואה הינה דגן ממקור דרום אמריקאי. היא עשירה מאוד בויטמינים מקבוצת B , סידן, מגנזיום ואשלגן. בנוסף היא מכילה ברזל . זהו דגן עשיר בפחמימות אבל גם בחלבון ובכך היא דומה למשפחת הקטניות לעומת זאת היא דלה בשומן (פחות מאחוז אחד) ולכן מתאימה גם למי שמגביל את תפריטו בקלוריות ובשומנים. הקינואה נחשבת דגן קל לעיכול ולכן מתאימה גם לילדים. כאשר רוצים להעשיר את התפריט בדגנים מלאים (רצוי מעל גיל שנתיים ) . מתאימה מאוד לכל אוהבי הפחמימות ולספורטאים.אופן הכנתה דומה לאופן ההכנה של אורז. ניתן לשלב אותה בתפריט היומי כסלט קר,כתחליף לאורז ובמרקים. אין שום הגבלה על אכילת דגן על זה לאנשים הסובלים מטריגליצרידים גבוהים, ההפך. תהני :)
תודה רבה על תשובתך המפורטת. רחלי.