הרגשה רעה מאכילת בצל

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

03/05/2007 | 21:31 | מאת: לילי

שלום כל החיים אכלתי בצל מכל הסוגים ואף פעם לא הפריע לי אבל בשנה האחרונה אם אני אוכלת בצל ולא משנה ירוק או קשה, מבושל או טרי עוברות שעות אני עדיין מרגישה את האוכל כאילו שלא מתעקל, הרגשה רעה, למחרת הרגשה רעה בקיבה, ריח רע יוצא לי מהקיבה לא טוב לי וההרגשה הזאת ממשיכה עד סוף היום. שאלי למה? מה קרה ? פתאום לא טוב לקיבה עם בצל ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
04/05/2007 | 07:08 | מאת: צביקה קורן

לילי שלום, יתכן שיש לך בעיה בקיבה והבצל מעצים אותה. מציע לך לפנות לבדיקה רפואית ובמקביל להימנע מבצל, שום, תבלינים חריפים, סיגריות ואלכוהול. כדאי לפנות ליעוץ בתזונה טבעית. אגב, יצחק בן אורי, תזונאי, מראשי הטבעונים בארץ ממליץ להימנע מבצל ושום. בהצלחה צביקה

04/05/2007 | 20:17 | מאת: נעמי

לדברי יצחק בן-אורי, הבצל (היבש) הוא ירק חריף מאוד, בגלל הריכוז הגבוה של שמן אתרי הנמצא בבצל. זהו חומר איריטנטי (מגרה, מציק). יתכן שבעבר גופך התמודד עם זה, אבל מגיע הרגע שגוף מתעייף, ומאותת שמאכל מסויים אינו רצוי לו. לדברי בן-אורי, אפשר להשתמש בבצל יבש בכמות קטנה, בתור תבלין - להשחים על אש קטנה, ללא שמן, בתוספת כף מים, או ללא מים. בצל ירוק אפשר לאכול, גם כן בכמות קטנה, רק את הגבעולים הירוקים, בסלט.

מנהל פורום תזונה טבעית