אנטומיית הדג ואומגה 3
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום, הועלתה בפני לא מזמן טענה ששומן הדג מרוכז ברקמת עורו. בעת אכילת הדג רובנו מסירים את שכבת העור (אני לא מכירה מישהו שלא), נשאלת השאלה עד כמה, אם בכלל, אנו זוכים לכמות של אומגה 3 מסוימת למשל באכילת פילה דג הסלמון. כמו כן, הייתי רוצה לדעת מאיזה חלקים של הדג מפיקים את "שמן הפלא" בכמוסות הפופלריות( אומגה 3). כמו כן, בהנחה שהשמן מופק מהעור, האם לא מדובר באליה וקוץ בה? תודה מראש, ש.
שני שלום, חומצת השומן אומגה 3 נמצאת בעור אבל גם (בכמות גדולה) ברקמת השומן של הדג וגם בכבד שלו. בהצלחה צביקה
לגבי ממה מפיקים את "שמן הפלא" בכמוסות, אין שום חלק ספציפי של הדג לרוב החברה שמפיקה שמן דגים והחברה שמייצרת כמוסות זה לא אותה חברה,הכמוסות שמתיימרות להיות תוסף מזון טבעי זה בעצם מוצר סינטתי (שמן דגים מרוכז) שמופק אכן משמן דגים בנוסף לכמה פעולות כימיות(לפחות 5 ) כמו שימוש באלכוהול כשלב ראשוני וקבלת חומר כימי שמכונה אסטר אתילי של חומצות שומן אומגא 3 לאחר מכן מרכזים את התמיסה על ידי תהליך של אידוי בוואקום התהליך מרכז גם את המתכות הכבדות שנמצא בשמן דגים לכמויות מסוכנות לבריאות לתווח ארוך, עם בהתחלת התהליכים הכימיים היו האומגא בצורתם הטבעית כתריגלצרידים בסוף כיבלנו חומר אחר לחלותין שנספג בכושי רב בגוף האדם אלה הם המוצרים הזולים ישנה דרך כימית להפוך חומר זה לצורתו "הטבעית" ואלה הם המוצרים היקרים בהרבה, עצם העובדה שמשתמשים ב כל כך הרבה תהליכים גורמים בעצם לחימצון של חומצות שומן שהיו בהתחלה וזוהי הסיבה שכמעת ואין חברה שמצהירה על נוכחות של בדיקות מעבדה של מוצר הסופי לאחר קפסולציה חומצות שומן אלה הם לרוב לא מצליחים להישמר וזה הוא הריח הצפציפי של דג רכוב שנודף מהכמוסה,בהמלצה רבה עדיף להישתמש כ תוסף תזונה של חומצות שומן חיוניות מאכילת דגי ים או משמן דגים רגיל או משמנים ממקור צמחיים כמו שמן קנביס סטיבה(HEMP SEEED OIL) ו פישתן מה גם ששמן קנביס בעל ריח וטעם טוב וישנם מחקרים רבים המוכחים את יעלותו ואין בו שום סכנה. שמן פישתן אכן ויכול להיות רעיל עם משתמשים בו לזמן ארוח מכיל סרידים של חומרים ציאנידים. ההבדל היחיד של חומצות שומן מהצומח מול שמן דגים מרוכז הוא שמהצומח הגוף שלנו יכול להפוך לחומצות שומן שהוא צריך לפי הצורך המטבולי (כמו פרו ויטמין A ו ויטמין A שבעצמו רעיל בכמויות גדולות)ו האומגא מכמוסות מחייב את הגוף להישתמש בהם גם עם המצב לא מצריך זאת כתוצאה נוצרים חומרי ביניים רבים שמשבשים את התהליכים מטבוליים.