סויה ובלוטת התריס

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

21/04/2007 | 20:18 | מאת: אדיבו

שלום למומחי הפורום, לאחרונה שמתי לב שברוב הלחמים הנמכרים עטופים ופרוסים (כולל האורגנים למיניהם) יש גם קמח סויה. לאנשים הלוקחים אלטרוקסין לתת פעילות בלוטת התריס מומלץ לא להשתמש בסויה , למיטב ידיעתי, כיוון שהיא מורידה את הספיגה של התרופה. מה עושים? מדוע מוסיפים סויה לכל כך הרבה מוצרים ומדוע לא מביאים את העניין לידיעת הציבור בצורה בולטת יותר?

22/04/2007 | 05:41 | מאת: טובה בר-שאן

אדיבו שלום בסויה ישנו חומר גויטרוגני המדכא את פעילות של בלוטת התריס כיוון שמונע את יצירת ההורמון המופרש מהבלוטה. חומר זה נהרס בחימום. כאשר מחממים את החומר או מתסיסים אותו, האפקט המדכא נהרס. לכן גם אם יש סויה בלחם ההשפעה שלו על בלוטת התרס היא אפסית. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן.

22/04/2007 | 17:00 | מאת: אדיבו

תודה לתשובתך ועדיין - איני מתכוונת להשפעה של סויה על הבלוטה ויצירת ההורמון אלא על השפעת מוצרי סויה על ספיגת התרופה כפי שמצויין באתרים שונים הנוגעים לאלרוקסין עצמו ובמיוחד לדוגמא לגבי ילדים חסרי פעילות הבלוטה אשר מוגבלים בצריכת פורמולה מבוססת סויה. אודה אם תוכלי להאיר את עיני בנושא.

מנהל פורום תזונה טבעית