ערך תזונתי
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
על גבי חטיף סויה טבעי(גרעיני סויה גולמיים) שקניתי מופיעה בערך התזונתי ל - 100 גרם 6.5 גרם חלבון שבחישוב הם 6.5% . עד כמה שידוע לי מרכיב החלבון בפולי סויה גבוה בהרבה (בסביביות 38% ). מבקש לדעת מהפורום מהו אחוז החלבון והשומן בפולי סויה טבעיים (ללא עיבוד, חימום או בישול)? נא תשובת הפורום
שלום גוט פולי סויה גולמיים, ללא בישול, מכילים כ 35 גרם חלבון, וכ 18 גרם שומן ל100 גרם. פולים מבושלים, לעומת זאת, מכילים 11 גרם חלבון ו 6.5 גרם שומן ל100 גרם. לא סביר שחטיף סויה עשוי מפולי סויה לא מבושלים. פולים לא מבושלים בלתי ניתנים לעיכול וגורמים לבחילה קשה . פולים אלה בודאי עברו עיבוד כלשהו. בתאבון.