טחינה

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

06/04/2007 | 20:14 | מאת: יעל

חג שמח טחינה היא אחד המזונות המומלצים ע"י רבים מהתזונאים, חלק מהללים את הסידן שבה, וחלק מהללים את הברזל שבה, ועל כל טחינה כתוב " עשירה בסידן וברזל" לי ידוע שספיגת ברזל מונעת ספיגת סידן. ( ולכן לא מקבלים סידן מחלב...) מה נכון? רוב תודות יעל

07/04/2007 | 07:26 | מאת: צביקה קורן

יעל שלום, הבעיה בטחינה היא לא הברזל אלא הכמות הרבה יחסית של חומצה אוקסלית וחומצה פיטית הקיימות בה ומפריעות לספיגת הסידן. למרות זאת אני חושב שהטבע מספיק חכם ומאפשר ספיגה בכמות הדרושה לנו. באופן מעשי רק 10% - 20% מכמות הסידן בטחינה נספגת בגוף. כדאי להעדיף חמאת שומשום מגידול אורגני ולא טחינה משומשום "לבן" המקולף באמצעים כימיים. בהצלחה צביקה

08/04/2007 | 16:16 | מאת: יעל

שלום צביקה הנושא עדין לא ברור לי, האם אני מקבלת ברזל מטחינה או שרק את הסידן שנשאר אחרי נזקי שתי החומצות? אם מוספים לטחינה פטרוזיליה- האם אז יש בעיה עם הברזל והסידן? מה כל כך בריא בטחינה? ואיזה סוג שומן היא מכילה? שוב תודה יעל

מנהל פורום תזונה טבעית