לחם לבן/כהה/שחור

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

29/03/2007 | 19:49 | מאת: חנית

שאלה לי האם לחם כהה הוא כמו לחם שחור מבחינה תזונתית? האם לחם שחור יותר בריא מלחם לבן? האם לחם זה בכלל בריא? תודה רבה על התשובות חנית

30/03/2007 | 07:21 | מאת: טובה בר-שאן

חנית שלום לחם לבן הוא לחם המופק מזרעי חיטה שהוסרו מהן כל הקליפות המכילות את הויטמינים, המינרלים והסיבים. הוא הפחות בריא כיוון שהוא עשיר בגלוטן חלבון אשר רבים מהאנשים אלרגים איליו ועני מאוד בויטמינים ומינרלים. לעומתו הלחם הכהה - שם -לסוגים שונים של לחמים שבהם אחוז הקמח המלא כלומר זרעי חיטה עם הקליפות גבוהה יותר. הלחם עשיר בסיבים, במינרלים ובויטמינים. ואין ספק שהוא הבריא ביותר. בברכה ובהצלחה חג פסח שמח טובה בר- שאן

מנהל פורום תזונה טבעית