חלבונים

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

09/06/2001 | 02:03 | מאת: אבי

אני שומר על תפריט מאוד ספציפי שכולל מעט מאוד חלבונים העשירים במתיונין ( בשר, ביצים , גבינות רכות חלב וחיטה ). לעומת זאת אני אוכל הרבה קטניות ואורז מלא השאלה היא האם כל החלבונים באורז ובשאר הקטניות לא נהרסים במהלך בישול של כ 30 דקות ( לאורז מלא ) לדוגמא חומוס נאמר עליו כי הוא עשיר בחלבון אך במהלך הכנתו הוא מורתח קשות במשך שעות כיצד החלבון לא נהרס ? אם כן כיצד לקבל אספקת חלבון נאותה ? . ( אני לוקח אבקת חלבון כ 20 גרם ליום בעיקר בשביל ה immunoglobins אבל זה אינו תחליף אוכל )

12/06/2001 | 20:18 | מאת: נירה אולנד

שלום אבי חלבון בחום של מעל 60 מעלות עובר שינוי צורה, הקרוי דנטורציה. אם החלבון הזה היה בשלמותו בעל פעילות ביולוגית כלשהי (למשל אנזים או הורמון), אחרי שעבר דנטורציה הוא "מת", ואינו יכול לפעול יותר. יחד עם זאת, כל חלבון, לא משנה כמה זמן בושל או הורתח, מתפרק בקיבה לשרשראות קצרות של חומצות אמינו, שנספגות דרך המעי לדם. מבחינה זו אין זה משנה מה מצב החלבון לפני פירוקו בקיבה. בניגוד לעמדה רווחת בתחום הטבעונות, אכילה של מזון חי בעל חלבונים חיים (כמו אנזימים) לא משנה על פי הידע המערבי, שכן גם החלבונים החיים וגם אלה שעברו דנטורציה מפורקים באותה מידה בקיבה. לכן, אין זה משנה אם החלבון שאתה אוכל בושל , או כמה זמן בושל. מה שמשנה הוא כמה חלבון בסך הכל אתה צורך במהלך יום. צרכי החלבון שלנו קטנים בהרבה מכפי שנדמה. אם אתה לא ספורטאי, צריכה של גרם חלבון לקילו משקל גוף נחשבת למספקת ומעלה אצל אדם בריא. ובדרך כלל אנחנו אוכלים הרבה יותר מכך. אם אתה מודאג , אנא פנה לדיאטנית שתוכל לקחת ממך את כמויות וסוגי המזון שאתה אוכל במהלך יום, ותבדוק אם כמות החלבון בתפריט מתאימה לך. עודף חלבון הופך לשומן בדיוק כמו עודף פחמימות, כך שאם על פי הסבר זה אתה מגיע למסקנה שאתה מקבל מספיק חלבון- לא כדאי להמשיך לבלוע אבקת חלבון סתם ככה. בהצלחה.

מנהל פורום תזונה טבעית