חלבה - בריא או לא?
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
האם חלבה נחשבת למזון בריא? בעבר קיבלתי המלצה לתת לילד שלי חלבה ומאז אנחנו אוכלים דיי הרבה חלבה. האם להתיחחס לזה כמזון טוב יחסית או כאל ממתק בריא? האם שומשום מכיל גם חלבון?
זה מכיל סוכר, וחומרים מזיקים אחרים (תקראי את הכתוב על האריזה). תחליף מעולה ובריא זה לעשות טחינה בעצמך, מטחינה גולמית, ולהוסיף מעט דבש (דבש הכי טבעי שאפשר, שקונים בבית-טבע).
תמר שלום, אני מסכים עם נעמי. החלבה הקנוייה עתירת סוכר לבן ולפעמים גם קקאו. השומשום ממנו עשויה החלבה הוא שומשום לבן, אשר קולף באמצעים כימיים. טחינה גולמית טבעית ודבש - חלופה מומלצת בהחלט. אפשר להוסיף קצת אבקת חרובים ולקבל "חלבה שוקולד" טעימה. בהצלחה צביקה
תמר שלום חלבה מורכבת משומשום לא מלא שהוא עצמו בריא מאוד (למי שלא אלרגי ) והמון המון סוכר. אני הייתי ממליצה לתת לילד טחינה משומשום מלא עם דבש במקום לתת לו כמויות כל כך גדולות של סוכר. לשאלתך השניה. כן בשומשום יש חלבון. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן.
האם אין אפשרות לרכוש חלווה ללא סוכר?