חלבה - בריא או לא?

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

15/03/2007 | 20:56 | מאת: תמר

האם חלבה נחשבת למזון בריא? בעבר קיבלתי המלצה לתת לילד שלי חלבה ומאז אנחנו אוכלים דיי הרבה חלבה. האם להתיחחס לזה כמזון טוב יחסית או כאל ממתק בריא? האם שומשום מכיל גם חלבון?

לקריאה נוספת והעמקה
15/03/2007 | 22:12 | מאת: נעמי

זה מכיל סוכר, וחומרים מזיקים אחרים (תקראי את הכתוב על האריזה). תחליף מעולה ובריא זה לעשות טחינה בעצמך, מטחינה גולמית, ולהוסיף מעט דבש (דבש הכי טבעי שאפשר, שקונים בבית-טבע).

16/03/2007 | 06:21 | מאת: צביקה קורן

תמר שלום, אני מסכים עם נעמי. החלבה הקנוייה עתירת סוכר לבן ולפעמים גם קקאו. השומשום ממנו עשויה החלבה הוא שומשום לבן, אשר קולף באמצעים כימיים. טחינה גולמית טבעית ודבש - חלופה מומלצת בהחלט. אפשר להוסיף קצת אבקת חרובים ולקבל "חלבה שוקולד" טעימה. בהצלחה צביקה

19/03/2007 | 09:27 | מאת: טובה בר-שאן

תמר שלום חלבה מורכבת משומשום לא מלא שהוא עצמו בריא מאוד (למי שלא אלרגי ) והמון המון סוכר. אני הייתי ממליצה לתת לילד טחינה משומשום מלא עם דבש במקום לתת לו כמויות כל כך גדולות של סוכר. לשאלתך השניה. כן בשומשום יש חלבון. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן.

05/06/2012 | 11:48 | מאת: דרור

האם אין אפשרות לרכוש חלווה ללא סוכר?

מנהל פורום תזונה טבעית