שלום רב! יש לי 3 שאלות :
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
1. האם לשמן זית בתוך הסלט אותה השפעה כמו שתיתו לפני האוכל (כפי שכתבו כאן למטה) ? האם כשצורכים אותו בתוך הסלט, הוא גם מנקה כבד ומוריד כולסטרול? 2. האם דבש באמת בריא? האם יש לו ערך תזונתי או בריאותי? כי קראתי באיזה שהוא מקום שהוא בעצם אותו דבר כמו סתם סוכר. 3. מה פחות מזיק, חמאה או מרגרינה (בהנחה שמרגרינה מופחתת קלוריות ושומן) (שאלתי את זה בערב, אבל לא כל כך הבנתי את ההסבר למה חמאה פחות מזיקה, הרי בה יש כולסטרול ודווקא במרגרינה אין) תודה רבה מראש!
שלום רב, אני לא מתלהב כשמתייחסים למזון כ"תרופה". רצוי לאכול שמן זית עם סלט ירקות או תבשיל עם ירקות כתומים. הוא מועיל לספיגה של ויטמינים מסיסים בשמן. "ניקוי כבד" משיגים בתזונה נכונה או בצום ולא בשתייה של שמן או תה מצמחים מסויימים. דבש במינון נמוך (כפית עד שתים ביום) יכול להועיל. הוא מכיל אמנם כמות רבה של סוכר, אבל גם כמה חומצות אמינו, אנזימים, ויטמינים, מינראלים וחומרים מועילים שטרם התגלו... כל החומרים האלה לא נמצאים בסוכר לבן שהוא חומר מזיק ומיותר. על חמאה מול מרגרינה נכתב הרבה בפורום הזה וגם עברו הרבה מיילים בנושא ברשת האינטרנט. המרגרינה מזיקה יותר. אם תרצה פרטים נוספים תבצע חיפוש בפורום או תקרא בפרק המאמרים באתר שלי את המאמר על "חומרים מזיקים בתזונתנו". בהצלחה צביקה