מתי הויטמינים בורחים מהפירות

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

15/02/2007 | 19:13 | מאת: סוחט המיצים

אשתי טוענת שאם לא אוכלים פרי שנפתח או רוסק למחית (עבור תינוק למשל) תוך 20 דקות אז כל הויטמינים בורחים ממנו וזה לא שווה כלום. לאחרונה קנינו מסחטה חשמלית של פירות וירקות והצעתי שנכין בקבוקים גדולים של מיצים שיהיה לנו לשבוע מראש (מיצים כגון: גזר, תפוחים, אגסים וכו'). אשתי אומרת שזה לא טוב לעשות את זה ואין לזה ערך. נראה לי מוזר. הבקבוק סגור לאן הויטמינים "יברחו". האם אשתי צודקת ? וגם אם כן, כלומר מאבדים משהו שקיים רק במצב טרי, האם זה אומר שזה לא שווה כלום, או שיש לזה בכל זאת ערך בריאותי שמצדיק להכין מיצים לשבוע מראש?

15/02/2007 | 20:41 | מאת: טובה בר-שאן

סוחט המיצים שלום אכן אשתך צודקת בהחלט. עם הסחיטה ומיד לאחריה חלק מהוויטמינים במיוחד ויטמיני C, וB נהרסים . לכן עדיף לסחוט ולשתות. בברכה טובה בר שאן

15/02/2007 | 21:37 | מאת: סוחט המיצים

תודה על התשובה המהירה. אני מבין שאם אני שותה מיץ שעמד יום אחד במקרר, אז אני מפסיד חלק מהויטמינים. אבל האם זה לא שווה כלום כמו שאשתי טוענת ? האם במיצים שמוכרים בסופר - גדוגמת פריגת/פרימור המיצים הטבעיים היקרים שנמצאים בקירור, האם הם ללא הויטמינים ? איזה דרך בכל זאת יש להכין מיץ ביתי ולשמר אותו למספר ימים ?

מנהל פורום תזונה טבעית