שומן טראנס

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

10/02/2007 | 19:21 | מאת: מני

שלום, ידוע שממליצים לאכול גבינות עד 5%שומן. מהי הרמה המכסימלית המומלצת לשומן טראנס. האם ניתן לחשב את כמות שומן הטראנס כשיודעים את כמות השומן בגבינה? תודה

11/02/2007 | 11:36 | מאת: צביקה קורן

מני שלום, נראה לי שאתה מתבלבל קצת בין שומן רווי לשומן טראנס. שומן טרנס הוא שומן בלתי רווי מוקשה שעבר תהליך של הידרוגנציה (הוספת אטומים של מימן) כדי שיהיה מוצק בומפרטורת החדר. הוא נמצא במרגרינה, בעוגיות, במאפים (בורקס, מלאווח, ג'חנון), בממרחים שונים ובכל מוצר מזון מעובד בו מצויין על גבי התווית שהוא מכיל שומן מוקשה או מוקשה למחצה. אני ממליץ להימנע מכל מזון המכיל שומן טראנס בכל כמות שהיא (למרות שרשויות הבריאות בארה"ב מרשים ש 2% מכלל השומן במוצר יהיה טרנס). צריכה של שומן טרנס מעלה את רמות הכולסטרול הרע. לאחרונה הופיעו פרסומים שקושרים בין שומן טרנס להגברת הסיכון למחלות כלי הדם והלב, לדלקות, למחלות אסתמה ואלרגיה בילדים, לסרטן השד ולשורה ארוכה של מחולות. בהצלחה צביקה

מנהל פורום תזונה טבעית