חומצות אמינו

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

05/02/2007 | 19:51 | מאת: ת

שלום רב רציתי לדעת באילו סוגי מזון יש את מירב חומצות האמינו והאם יש הבדל באיכותן? הבנתי שעיקר חומצות האמינו נמצא בכל סוגי הבשר והדגים..רציתי לדעת היכן יש יותר בשר בקר, הודו, עוף??? והאם יש הבדל בינהן?? ומה חשיבותן בפעילות גופנית אירובית ואנאירובית.. תודה לכל המשיבים

06/02/2007 | 09:48 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, ברוב המזונות יש חלבונים (גם בפירות וירקות...). העניין הוא לא כמות חומצות האמינו אלא מידת הספיגה של החלבון בגוף (הזמינות הביולוגית של החלבון). להלן מספר דוגמאות לערך הביולוגי של חלבונים ממקורות שונים: ביצה 96 חלב 89 טופו 80 בשר בקר 76 סויה 75 אורז 75 גבינה 70 חיטה שלמה 67 זרעונים 60 (שומשום, חמניות, דלעת, פשתן) * 100 = ספיגה מלאה של החלבון כבר כתבתי כמה פעמים שעודף חלבון בתזונה מזיק לבריאות, אבל זה כבר נושא אחר. בהצלחה צביקה חלבון מן החי אינו הכרחי לקיומו של הגוף או לגידולו (פרופ' עזרא זוהר - הגוף ותפקודו)

מנהל פורום תזונה טבעית