מזון אורגני
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
צביקה יקר! ברצוני לשאול לגבי הכרחיות של צריכת מזון אורגני. אני מאד מקפידה על אכילת מזון כמה שיותר טבעי ובריא. יחד עם זאת, כידוע לך, צריכה של מזון אורגאני היא גם קצת קשה טכנית להשגה (על כל פנים יותר מאשר המזון הנמצא בסופר או אצל הירקן המקומיים) וכן, העלות הגבוהה מאד. האם לדעתך צריכת מזון אורגני היא הכרחית? על אלו מזונות אוכל לוותר ולצרוך באופן רגיל? לדוגמא, ידוע לי שירקות עליים מאד מרוססים ואולי כאן כדאי להתעקש על אורגני, מהצד השני אולי ישנם אחרים שאפשר להקל בהם ראש, כמו גם פירות מסויימים. מה באשר למוצרי חלב וביצים, קטניות דגנים וכד'? מאד אודה לך על ההתיחסות.
שולי שלום, כבר עניתי על השאלה הזאת לפחות פעם אחת... בכל אופן, אני ממליץ למי שמתקשה לרכוש את כל המזון מגידול אורגני לעשות "פשרות". כפי שציינת ירקות עליים ותפרחת מרוססים מאד מכיוון שהם פגיעים ורגישים למזיקים וטפילים שונים. לכן כדאי להשתדל לקנות חסה, פטרוזיליה, כרוב, כרובית, ברוקולי, תות שדה וכד' רק מגידול אורגאני. הרמה הבאה היא ירקות ופירות שגדלים מעל האדמה (עגבניות, מלפפונים, תפוחים וכד'). רמה שלישית - שורשים (סלרי, פטרוזיליה, סלק, גזר, תפ"א, בטטה וכד') רמה רביעית - הקליפים (בננה, תפוז, מלון אבטיח, צבר וכד) - אלו מרוססים פחות. לגבי ביצים - מומלץ מאד מגידול אורגני. הן טעימות יותר (אני לא אוכל ביצים...) ואין בהן חומרי הדברה, הורמונים ותרופות. מוצרי חלב - רצוי אורגני. קטניות, דגנים, שקדים, אגוזים וזרעונים, שמנים - רצוי אורגני, אפשר להתפשר. פירות יבשים - רק אורגאני בהצלחה צביקה