אבקות מרק

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

08/06/2001 | 14:13 | מאת: רחל

שלום רב. האם אבקות מרק מסוכנות ומזיקות לבריאות? האם יש בהן מרכיב מסרטן ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
08/06/2001 | 20:24 | מאת: נירה אולנד

שלום רחל אבקות מרק, מעצם טבען, הן מזון מלאכותי העמוס בחומרי טעם , שימור וצבע מסוגים שונים ובכמות רבה. כל אלה הם בעלי פוטנציאל נזק מוכח. אמנם לא כל חומר משמר או חומר צבע הוא מסרטן בהכרח, אך אף אחד מאיתנו לא יודע לזהות מי מסרטן ומי לא. באופן אישי אינני משתמשת באבקת מרק כלל, ואני ממליצה לכולם לעשות כמוני. קיימים המוני תבלינים נפלאים וטבעיים, שהם גם עשירים מאד במינרלים, ומוסיפים המון טעם לכל תבשיל, מבלי שיהיה צורך באבקת מרק: כורכום, כמון, זרעי כמון קלויים, זרעי כוסברה, ירקות ארומטיים,עשבי תבלין טריים או מיובשים, פלפלים חריפים, ועוד המון תבלינים, כדאי לנסות ולהוסיפם למרק או לכל תבשיל, ולהפיק תועלת במקום נזק, בלי להפריע לטעמו הטוב של האוכל. ואולי אפילו לשפר אותו. בתאבון.

08/06/2001 | 22:56 | מאת: רחל

לנירה רב תודות. את מסייעת לי רבות בתשובותייך הענייניות.

מנהל פורום תזונה טבעית