ערך תזונתי
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום, הייתי רוצה להרכיב לעצמי תפריט המורכב מסיבים תזונתיים רביים. רכשתי ספרון שכולל בתוכו את ערכם התזונתי של מזונות שונים, אך אין לי מושג באיזה מזונות יש סיבים תזונתיים רבים משום שהספר מפריד את הערכים לפי: אנרגיה, חלבון,שומן,פחמימות,ויטמינים וכו'. הייתי רוצה לדעת כיצד אוכל להשתמש בנתונים שיש לי כדי לדעת באילו מזונות יש סיבים תזונתיים רבים? (רציתי לדעת יותר פרטים על המזון מאשר "בפירות וירקות יש שפע של ס"ת...") רוב תודות, שושי
שלום שושי אי אפשר להסיק מנתונים כמו כמות פחמימות לגבי סיבים תזונתיים. מזונות המכילים כמות נכבדה של סיבים הם: קטניות לא מקולפות (למשל עדשים חומות ולא אדומות, שהן קלופות, אפונה שלמה ולא אפונה חצויה קלופה), דגנים מלאים (אורז מלא, בורגול מלא, קוסקוס מלא, תירס, קוואקר שלם, שעורה שלמה, גרעיני חיטה שלמים, כל אלה נמצאים בחנויות טבע). ירקות ופירות העשירים במיוחד בסיבים הם: שעועית ירוקה ואפונה ירוקה, במיה, עלים ירוקים כמו חסה, תרד, מנגולד, עשבי תיבול, תות עץ או תות גינה, ענבים עם גרעינים (כשאוכלים את הגרעינים). מלבד אלה, קליפות של ירקות ופירות מכילים את רוב הסיבים התזונתיים, ולכן כדאי להתרגל לאכול אותם עם הקליפה, טריים או מבושלים: קישואים, חצילים, מלפפונים, דלורית, תפוחי אדמה, תפוח, אגס, אפרסק וכו'. ישנם תכשירים שונים בשוק המכילים סיבים תזונתיים, ובמידת הצורך, אחרי שהכנסת לתפריטך את הרשום לעיל, תוכלי להעזר גם בהם. הראשון שבהם הוא כמובן סובין חיטה. ויש עוד תכשירים רבים שיוכלו להציג בפנייך בבית המרקחת. חשוב מאד לשתות מספיק כשאוכלים תפריט עשיר בסיבים. אם אין בסביבה מספיק נוזלים, האפקט הרצוי הופך לעצירות קשה עוד יותר. לכן, הקפידי על שתיה של לפחות 10 כוסות מים ביום. בתאבון.