קמח חיטה כהה

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

03/01/2007 | 16:49 | מאת: תומר

שלום, אשמח לדעת ממה בדיוק מורכב קמח חיטה כהה (אחיד). האם הוא בריא יותר באופן משמעותי מאשר קמח לבן, או שרובו הוא למעשה קמח לבן? תודה!

03/01/2007 | 22:18 | מאת: טובה בר-שאן

תומר שלום להלן כתבה על חשיבות קמח מלא http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3327212,00.html בברכה ובהצלחה טובה בר שאן

04/01/2007 | 17:35 | מאת: תומר

לצערי לא עניתם לשאלתי. אני מודע היטב לחשיבותו של הקמח המלא. שאלתי הייתה מה טיבו של הקמח המתקרא "קמח חיטה כהה", שהוא כנראה הקמח האחיד, המשמש לאפיית לחם אחיד או מה שנהוג לכנות "לחם שחור". למרבה הצער הן משרד הבריאות והן משרד התעשייה לא מתנדבים לגלות לנו מה מכיל הקמח הזה. ע"פ מה שאני יודע קמח זה מורכב ברובו בעצם מקמח לבן, ואינו בריא ממנו בהרבה, אבל אולי אני טועה. לכן תהיתי אולי אתם יודעים מהו הרכבו המדוייק? בברכה, תומר

05/08/2022 | 09:39 | מאת: מיכל

שלום, גם אני קראתי את השאלה והתשובה לא עונה עליה. האם 'קמח אחיד כהה' הוא מוגדר כקמח מלא?? ואם לא מה טיבו?

מנהל פורום תזונה טבעית