מה אפשר לתת כשאין כלום מוכן?
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
אני מוצאת את עצמי מדי פעם מותשת ועייפה ובלי ארוחת צהריים לבתי בת השנה וחודש. מכל הדברים המוכנים - מה אפשר לתת בלי להרגיש יותר מדי נקיפות מצפון? לדוגמה - חזה עוף בגריל (מצונן ולא קפוא) של מאמא עוף או קציצות של מאמא עוף או שניצל עוף או שניצל סויה? מה הכי פחות נורא? ומה לגבי שניצל דג? ומה עדיף מהתוספות הקלות ביותר להכנה: תירס, אפונה ירוקה, פסטה פתיתים. אשמח לעוד רעיונות לימי מצוקה שכאלו. תודה רבה
דפנה שלום חשיבות גדולה מאוד יש לתזונה של תינוקות וילדים. המרכיבים הנכונים אחראים להתפתחות תקינה של הגוף והמוח. לכן חשוב מאוד לתת לילד את כל מה שהוא צריך להתפתחות תקינה. להלן קישור המדבר על חשיבות התזונה. http://www.leida.co.il/reply.asp?rep=318152 תני לילד הרבה ירקות ובנוסף קטניות כמו אפונה ירוקה זה מצוין ביחד עם אורז מלא . דג בוודאי שזה טוב במיוחד דג כמו סול, סלמון , בקלה . אני מבינה אותך מאוד אך עם קצת מאמץ תרגילי את ילדך לאוכל בריא ועשיר במרכיבים להתפתחות ולא גאנק. בברכה ובהצלחה טובה בר שאן
הי דפנה יש לי ילדה בת שנה גם כן, אני מכינה לה מרק שמחזיק ארבעה ימים, ובו כל ירק אפשרי מלבד תפוח אדמה, עדשים או קטניה אחרת וכמובן עוף, אני חותכת לקוביות ואת העוף לרצועות דקיקות והיא אוכלת לבד בלי עזרה שלי. תינוק שלא אוהב לבד - אפשר להאכיל אותו במרקם גס. אסור לשים הרבה תבלינים או הרבה מלח ובטח לא אבקת מרק. זה פתרון לכמה ימים. אפשר גם ביצה קשה כשבקביל מתחמם תפוח אדמה במיקרו. אפשר סנדוויץ מלחם מלא ובו גבינה לבנה או חומוס או טחינה. את יכולה גם להכין כמות גדולה של תבשיל שאת "טובה בו" ולהקפיא בקופסאות קטנות שניתן להפשיר מידי פעם (שוב - בתיבול קל). גם את המרק ניתן להקפיא. וכך את עובדת פעם אחת קשה בשביל כמה שבועות הלאה. בהצלחה!