תזונה
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
רציתי לדעת אם יש השלכות כלשהן לאדם שהוא צמחוני? ומהן?
אכן יש אני יודעת שאחותי צמחונית וכתוצאה מכך חסר לה B12 בדם , היא גם סובלת עכשיו מאנמיה ואובדן זיכרון שניגרם כתוצאה מהיותה צמחונית
שלום ליאור לצמחונות יש יתרונות וחסרונות. היתרונות הם: פחות שומן מהחי, ולכן פחות טרשת עורקים, פחות התקפי לב, ופחות סוגי סרטן מסויימים בהמשך החיים. צמחונים בדרך כלל גם אוכלים יותר סיבים תזונתיים, ומקפידים גם על אורח חיים בריא הכולל פעילות גופנית, טכניקות הרפיה והמנעות מעישון. החסרונות: כפי שכתבה קטי, ייתכנו חסרים תזונתיים מסויימים עם השנים. זה לא חייב לקרות, ועם תשומת לב לנושא אפשר בהחלט למנוע הווצרות חסרים. צמחונים צריכים לשים לב לצריכת הברזל שלהם: מקורות טובים הם קטניות( כמו חומוס , עדשים, אפונה ושעועית לבנה), טחינה, אגוזים וגרעינים מכל הסוגים (במיוחד צנוברים, גרעיני דלעת , שומשום ואגוזי מלך), ופירות יבשים (במיוחד משמשים). כל המזונות הללו עשירים גם בסידן, עובדה חשובה לטבעונים שנמנעים ממוצרי חלב. על מנת לשפר את ספיגת הברזל, וגם הסידן, ממקורות אלה, חשוב לכלול בארוחה גם מזון המכיל ויטמין C: עגבניה, פלפל, בצל ירוק, כרוב, מלון, תות שדה. בעיה חשובה נוספת היא של ויטמין B12, שמקורותיו העיקריים הם בשר ודגים. ביצים ומוצרי חלב מכילים אותו גם כן, אך בכמות מועטה. הויטמין נצבר בכבד, והגוף צריך אותו בכמות מזערית. לכן סימני חסר יכולים להופיע אחרי כמה שנים של צמחונות. מומלץ לקחת תוסף של ויטמין זה, ומידי שנה לעשות בדיקת דם לגילוי רמת הויטמין בדם. חשוב לשים לב לתזונה נבונה, על מנת להפיק מהצמחונות את המיטב. אפשר להיות צמחוני ולחיות על שוקולדים, ואז תהיה השמנה וגם הווצרות של תת תזונה. כדאי לכלול בתפריט קטניות, דגנים מלאים , ירקות ופירות מידי יום. בתאבון.