צרופי מזון
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
תודה על תשובתך היא עזרה לי מאוד . יש לי שתי שאלות : א . האם קטניות מונבטות הן ירק לכל דבר ועניין ? האם אינן חלבונים ? ואם כך הדבר מהם חלבונים מהצומח ? שהרי קטניות הן הן החלבונים מהצומח , נכון ? ב . בעניין טחינה - האם היא חלבון או שמן אותו אפשר לאכול עם לחם , למשל . שוב תודה . חשוב מאוד שיש את מי לשאול שאלות הבהרה כי בספרים לא הכל ברור ואין את מי לשאול .
דפנה שלום, כפי שכתבתי לך בתשובתי הקודמת, העניין של "צירופי מזון" הוא לא שחור ולבן - יש גוונים... קטניות נחשבות כמזון חלבוני. קטניות מונבטות נחשבות כירק חלבוני, להבדיל מירק עמילני כמו בטטה, תפוח אדמה ותירס. חלבונים נוספים מהצומח - שקדים, אגוזים, זרעים (דלעת, חמניות, שומשום, פשתן). אגב, בדגנים מלאים יש כ 10% חלבון כך שהם מקור לא רע לחלבון. בטחינה מלאה יש כ 30% חלבון ולכן היא נחשבת כ"חלבון-שומני". לפי תורת הצירופים חלבון ושומן לא מומלצים, אבל טחינה היא מזון טבעי משובח ומומלץ. לסיכם כדאי להימנע מצירופים גרועים במיוחד כמו: לחם עם גבינה (לבנה או צהובה), בשר ותפוחי אדמה, דגים עם אורז, פיתה עם חמוצים, כריך עם עגבנייה, כריך טונה, או כריך עם ביצה, כמה חלבונים מהחי באותה ארוחה וכד'. אל תחמירי עם עצמך יותר מידי. בהצלחה צביקה
תודה ! תודה ! הגישה שלך מאוד מתאימה לי . הצרופים הגרועים שהזכרת ירדו מזמן מעל שולחני . עם זאת חוששתני שיצחק אורי , שסיפרו ,עליו המלצת , מככב אצלי בזמן האחרון , לא היה סומך את ידיו על הדברים . זו אולי הסיבה לשאלותיי וטוב שהחזרת אותי למציאות .